Menu Sluiten

Waar heeft Frank gewerkt?

Oktober 2011 – tot nu Studio Hekwerk

Functie: directeur – eigenaar

> Meer informatie over Studio Hekwerk

Maart 2011 – juni 2011 Laarhoven Design Amsterdam

Functie: project manager

Als interim project manager leiden van standbouwprojecten; inkoop derden, planning, calculatie, het aansturen van montageteams en leveranciers.

Januari 2000 – mei 2011 team de Haas [strategie+creatie] in Alkmaar

Functie tot januari 2009: grafisch vormgever en kwaliteitsmanager

Werkzaamheden; zelfstandig ontwerpen van drukwerk, advertenties, logo’s, huisstijlen, signing, websites, digitale presentaties, display’s en beursstands. Verantwoordelijk voor de technische kwaliteit van de producties  door middel van het opstellen van protocollen en het uitvoeren van technische controles. Verantwoordelijkheid voor updates en nieuwe grafische software en een gedeelte systeembeheer.

Functie vanaf januari 2009: senior grafisch ontwerper en projectmanager

Uitbreiding werkzaamheden en verantwoordelijkheden; het voeren van art direction op ontwerpen van anderen. Het presenteren van ontwerpen aan opdrachtgevers. Het leiden van kort- en langdurende projecten met het accent op nieuwe media projecten, zoals websites en e-mailings. Begrotingen opstellen en hulp bij het uitbrengen van offertes. Het aansturen van externe partijen, zoals webbouwers, fotografen, leveranciers van artist impressions etc.

Februari 1995 – januari 2000 Laarhoven Design Amsterdam

Functie: ontwerper en projectleider

Werkzaamheden; het ontwerpen van beursstands, display’s, presentatiewanden en interieurs. Het uitvoeren van DTP opdrachten. Het leiden van standbouw- en interieurprojecten; inkoop derden, planning, calculatie, het aansturen van montageteams en leveranciers.

April 1990 – januari 1995 Multivorm standbouw en beletteringen in Heerhugowaard.

Functie: grafisch vormgever, standontwerper en –bouwer

Werkzaamheden; het ontwerpen van beursstands en beletteringen. Bediening van snijplotter. Montage van beletteringen op auto’s en borden. Het op locatie bouwen van stands en verantwoordelijk voor de realisatie en oplevering.

Maart 1989 – maart 1990 Divers uitzendwerk;

magazijnwerk, productie van windmolens, verzending direct mail.

Januari 1986 – februari 1989 Mede-eigenaar van Artidee, bureau voor grafische vormgeving en reclame-ideeën

Werkzaamheden; ontwerpen, tekstschrijven, klantencontact en diverse ondernemerstaken.

 

Juni 1984 – december 1985 Werkzaam binnen het welzijnswerk aan diverse projecten;

Voorlichtingsfilm produceren over werkloosheid voor scholen. Hulp bij het opzetten van een kleinschalige drukkerij. Activiteiten opzetten voor werkloze jongeren.